top of page

Olieverfschilderijen - schilderlessen en schilderworkshops - portret in opdracht - bedrijfsuitje - familieactiviteit

Landschap, strand en zee

Als geboren Texelaar, maar woonachtig op het Groninger platteland, keerde ik de afgelopen jaren regelmatig terug als bezoeker naar m'n geliefde eiland. In 2021 zijn we uiteindelijk weer verhuisd van het Hogeland in Groningen, naar Texel. Het is geweldig om op zo'n mooie plek te mogen wonen. Als schilder word ik natuurlijk geraakt door het licht en de weidsheid van onze Hollandse kust.
Wil je meer informatie over de getoonde schilderijen 
kijk dan hier. Tenzij anders vermeld zijn de schilderijen te koop. Graag ontvang ik je in mijn atelier om je mijn werk te laten zien. Ook wordt mijn werk tentoongesteld op diverse locaties, kijk hier voor de actuele expositieagenda. Wil je het goed bekijken? Een schilderij kan op zicht mee naar huis of kantoor. Uiteraard kan een schilderij naar elk adres worden opgestuurd. Heb je zelf een voorstel voor een schilderij van een bepaalde streek of locatie? Neem dan a.u.b. contact op om de mogelijkheden voor een opdracht te bespreken.

Marleen Bakker kunstschilder

foto Klifhanger

Klifhanger 8-11 juni 2023

Klifhanger is een 2-jaarlijks terugkerende kunstmanifestatie op locaties in en rond Den Hoorn op Texel.

Het is een kunstroute waar kunstenaars op erven en akkers, in schuurtjes en woonkamers en in het duingebied hun kunstwerk tentoonstellen. Werk dat speciaal is gemaakt voor de locatie én dat een sterke binding heeft met de plaats waar het wordt gepresenteerd. Het thema was dit keer 'Grenzen verleggen'; in dat kader wilde ik iets maken dat het probleem van de stijgende zeespiegel aankaart. De huidige grens op Texel tussen zee en eiland zal volgens verschillende voorspellingen gaan opschuiven. Mijn uitdaging was om dit thema te verbeelden, op een schilderachtige manier. Wie weet kan het iets bijdragen aan onze bewustwording m.b.t. de klimaatproblematiek. Pas als je iets ZIET geloof je het misschien?

bottom of page