Vanaf augustus 2021 woon ik op Texel en vervallen mijn schilderlessen in Winsum. Op Texel geef ik schilder- en tekenlessen bij cultureel centrum Artex in Den Burg. Voor meer informatie kun je de website van Artex bezoeken.

Schilderlessen op Texel

Vanaf september 2021 start ik bij Artex met een nieuw aanbod van schilderlessen in groepen aan volwassenen, kinderen en jongeren. Op donderdagavond vindt de cursus 'Leer tekenen' plaats, op donderdag- en vrijdagochtend zijn er schilder- en tekengroepen, op vrijdagmiddag heeft de gecombineerde groep Kunstkids / YoungArt teken- en schilderles.
Voor wie
Teken- en schilderclub: Beginners en gevorderden zijn welkom. Ook voor cursisten die nooit getekend of geschilderd hebben, werk ik met passende methodes. Er is veel aandacht voor techniek. Aan bod komt onder andere: hoe zet je een schilderij op en welke materialen gebruik je daarbij. Er wordt aandacht besteed aan compositie, vorm, licht/donker en kleur. Voor gevorderden kan begeleiding gericht zijn op specifieke aspecten of onderwerpen, bijvoorbeeld portretschilderen en handschrift. De eerste drie lessen wordt met opdrachten gewerkt, daarna werk je aan eigen onderwerpen.
De cursus 'Leer tekenen' is deels gebaseerd op de inzichten van Dr Betty Edwards tekenmethode "Drawing on the Right Side of the Brain". 
De cursus

 

Schilderles en workshops op maat
 

Naast de lessen bij Artex zijn ook andere vormen van schilderles mogelijk.
Denk je aan een leuke workshop voor jouw gezelschap? Klik hier voor meer informatie over workshops voor groepen. 

 

Privé-coaching: wel schilderen, maar niet in een groep? 

Deze vorm van begeleiding is voor diegene die liever individueel begeleid wordt, bijvoorbeeld vanwege Covid19. Of wellicht wil je thuis schilderen, maar heb je behoefte aan coaching zodat je ook daadwerkelijk aan de slag gaat. Misschien heb je een specifieke vraag op schildergebied en wil je daar gericht mee aan de slag. Of je bent op vakantie op Texel en wilt persoonlijk en intensief begeleid worden. Wat je reden ook is, mogelijk kan ik iets voor je betekenen. 
Hoe gaat dat?
Privé-coaching: je krijgt een maand begeleiding, gericht op jouw niveau en wensen. Dit kan in mijn atelier op Texel, of op een inspirerende buiten-locatie, of bij jou thuis, op een tijdstip dat jou past. Het is flexibel, je spreekt de coaching per maand af. De begeleiding bestaat uit een bijeenkomst van anderhalf uur en daarnaast in die maand wekelijks bel-, mail- of appcontact. De kosten zijn €50,- per maand. Andere vormen van individuele begeleiding zijn natuurlijk bespreekbaar.
 
Klik a.u.b. hier voor meer informatie of aanmelding.

Portretschilderles Marleen Bakker 2019.j