Lezing 'Het jaar van Rembrandt'

Op donderdag 25 april 2019 houdt kunsthistorica Margreet Breukink een lezing over Rembrandt in Cultureel Centrum de Blauwe Schuit in Winsum. “Mijn ingrediënten voor een goede lezing zijn passie, humor, vertelkunst en prachtig beeldmateriaal”, vertelt Margreet Breukink op haar website. De lezing begint om 20.00 uur en duurt tot 22.00 uur. De entree is 10 euro, inclusief twee consumpties.

2019 is het jaar van Rembrandt. De beroemde schilder overleed 350 jaar geleden. Het hele jaar door staan musea en tentoonstellingen in het hele land in het teken van de Gouden Eeuw van Rembrandt en zijn tijdgenoten.

Margreet Breukink besteedt in de lezing aandacht aan het leven en werk van Rembrandt. Zij heeft na haar studie kunstgeschiedenis in Utrecht ruime ervaring als docent opgedaan aan de Rijksuniversiteit Utrecht en aan de Vrije Academie voor Kunsthistorisch Onderwijs te Amsterdam. Dat maakt het voor haar mogelijk om het publiek op een gedegen, maar uiterst plezierige manier mee te nemen in de wondere wereld van de kunst. Als enthousiaste verhalenverteller verrijkt ze haar verhalen met uitstapjes naar literatuur, muziek, (sociale) geschiedenis, politiek en andere invloeden die van belang zijn om een kunstwerk en een kunstenaar in zijn tijd te kunnen plaatsen.

Kaarten

Kaarten voor de lezing zijn online te reserveren door hier te klikken: www.deblauweschuit-winsum.nl en kosten 10 euro per stuk, inclusief twee consumpties. De kaarten kunnen worden afgerekend aan de deur. Op de avond zelf zijn daar ook nog kaarten te verkrijgen.

Expositie

De lezing wordt georganiseerd in samenwerking met het atelier van Marleen Bakker en Renate Martini in de Blauwe Schuit. Het atelier organiseert van 23 juni t/m 14 juli de expositie ‘Passie op het Hogeland’ in het kerkje van Klein Wetsinge. Hieraan doen alle schildercursisten mee.

4 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

De schilderlessen starten weer in september 2021

Vanwege de huidige corona-maatregelen is het niet mogelijk om de schilderlessen dit voorjaar te hervatten in ons atelier in Winsum. We hopen dat we in september weer van start kunnen gaan! In de tusse