Lezing 'Het jaar van Rembrandt'

Op donderdag 25 april 2019 houdt kunsthistorica Margreet Breukink een lezing over Rembrandt in Cultureel Centrum de Blauwe Schuit in Winsum. “Mijn ingrediënten voor een goede lezing zijn passie, humor, vertelkunst en prachtig beeldmateriaal”, vertelt Margreet Breukink op haar website. De lezing begint om 20.00 uur en duurt tot 22.00 uur. De entree is 10 euro, inclusief twee consumpties.

2019 is het jaar van Rembrandt. De beroemde schilder overleed 350 jaar geleden. Het hele jaar door staan musea en tentoonstellingen in het hele land in het teken van de Gouden Eeuw van Rembrandt en zijn tijdgenoten.

Margreet Breukink besteedt in de lezing aandacht aan het leven en werk van Rembrandt. Zij heeft na haar studie kunstgeschiedenis in Utrecht ruime ervaring als docent opgedaan aan de Rijksuniversiteit Utrecht en aan de Vrije Academie voor Kunsthistorisch Onderwijs te Amsterdam. Dat maakt het voor haar mogelijk om het publiek op een gedegen, maar uiterst plezierige manier mee te nemen in de wondere wereld van de kunst. Als enthousiaste verhalenverteller verrijkt ze haar verhalen met uitstapjes naar literatuur, muziek, (sociale) geschiedenis, politiek en andere invloeden die van belang zijn om een kunstwerk en een kunstenaar in zijn tijd te kunnen plaatsen.

Kaarten

Kaarten voor de lezing zijn online te reserveren door hier te klikken: www.deblauweschuit-winsum.nl en kosten 10 euro per stuk, inclusief twee consumpties. De kaarten kunnen worden afgerekend aan de deur. Op de avond zelf zijn daar ook nog kaarten te verkrijgen.

Expositie

De lezing wordt georganiseerd in samenwerking met het atelier van Marleen Bakker en Renate Martini in de Blauwe Schuit. Het atelier organiseert van 23 juni t/m 14 juli de expositie ‘Passie op het Hogeland’ in het kerkje van Klein Wetsinge. Hieraan doen alle schildercursisten mee.

4 keer bekeken

Recente blogposts

Alles weergeven

Nieuw: privé coaching

Vanwege Corona is het op dit moment voor veel mensen niet prettig om deel te nemen aan een schilderscursus in een groep. Of misschien vind je het jammer dat het zo lang duurt voordat er weer plek is i

Corona en de schilderlessen

Het zal niemand zijn ontgaan, vanaf vanavond gelden er nieuwe maatregelen tegen verspreiding van het Corona-virus. Dit heeft ook impact op de schilderlessen die Renate en ik geven in ons atelier. De i

De laatste Corona-maatregelen

Op dinsdag 12 oktober zijn landelijk nieuwe maatregelen ingevoerd vanwege Corona. De schilderlessen gaan door, met inachtneming van alle RIVM-regels m.b.t. afstand en hygiëne. Daarnaast wordt het dra

Bijgewerkt op 4-11-2020

  • Instagram
  • Wix Facebook page
  • LinkedIn App Icon
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now