Expositie cursisten 'Passie op het Hogeland'.

Onder de titel ‘Passie op het Hogeland’ exposeren circa 50 amateurschilders van 23 juni tot en met 14 juli nieuw werk in het kerkje van Klein Wetsinge.

De deelnemers, cursisten bij het atelier van Marleen Bakker en Renate Martini in Winsum (Gn), hebben op verschillende manieren hun hartstocht op het doek gezet.

Op zondagmiddag 23 juni 2019 om 15.30 uur wordt de expositie feestelijk geopend. Het openingswoord wordt verricht door beeldend kunstenaar Lammert Joustra uit Adorp. Hij heeft gestudeerd aan Academie Minerva en werkt als docent beeldende vorming op het Wessel Gansfort College in Groningen. De muzikale omlijsting is van Tom Hoogkamer.

Waar de noorderlingen bekend staan als nuchter, kiezen de schildercursisten van Marleen Bakker en Renate Martini voor passie. “In het Noorden kennen we in ons landschap vooral koele kleuren: blauw, grijs, groen”, legt Marleen Bakker uit. “Dat zie je terug in onze schilderijen. Maar in bijvoorbeeld Italië voeren juist warme kleuren de boventoon: rood, oranje, geel. Wat zou er gebeuren als wij als nuchtere Groningers die zuidelijke kleuren op ons palet aanbrengen en onze passie weergeven? Dat was het uitgangspunt voor deze expositie. Alle cursisten zijn op hun eigen wijze te werk gegaan. Zij hebben hun passie geuit op verschillende manieren: in kleuren, verftechnieken en hun onderwerpen. Daardoor is een bijzondere, afwisselende expositie ontstaan, met schilderijen die soms on-Nederlands lijken, maar toch vertrouwd aanvoelen.”

8 keer bekeken

Recente blogposts

Alles weergeven

Bijgewerkt op 14-9-2020

  • Instagram
  • Wix Facebook page
  • LinkedIn App Icon
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now